Bejelentés


Domboldal Vendégház Nálunk otthon érezheti magát!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Aki a gyógyfürdőket kedveli


A hét minden napján akár más-más nemzetközi hírű gyógyfürdőbe látogathat.

BOGÁCS - Bogácsi Termálfürdő (4km),

A  76°C –os termálvizet 480 méter mély kutakból nyerik. A kénes gyógyvíz hatékonyan elősegíti a reuma, izületi és mozgásszervi betegségek, légcsőhurut, nőgyógyászati, egyes gyomor-, epe- és májbetegségek, bőrbetegségek gyógyulását, valamint törések utókezelésénél alkalmazható. A fürdő területén (OEP támogatással) korszerű Gyógycentrum működik.

Medencék: 5 nyitott gyógymedence (36-38°C), 1 fedett gyógymedence (36-38°C), 1 nyitott gyerekmedence (30°C), 1 nyitott vízi játszótér (34°C ), 1 nyitott strandmedence (30°C), 1 nyitott úszómedence (26°C)

EGER - Termál- és Élményfürdő és Törökfürdő (12km),


A radonos illetve kénes gyógyvízben többek között ízületi betegségek, gerinc betegségek, csontok, izmok, inak betegségei, idegrendszer betegségei, kötőszöveti és bőrbetegségek, női nőgyógyászati betegségek egyes fajtái, vegetatív idegrendszer zavarai, kifáradásos állapotok kezelése esetén lehet sikeres fürdőkúrát végezni.

Medencék: 1 nyitott dögönyözős medence (39°C), 1 részben fedett élménymedence (31°C), 2 nyitott gyermekmedence (29°C, 30°C), 3 fedett gyógymedence (30/30/34°C), 1 nyitott gyógymedence (29°C°C), 1 nyitott strandmedence (28°C), 3 fedett termálmedence (34/36/38°C), 1 részben fedett termálmedence (37°C), 1 nyitott úszómedence (26°C)


EGERSZALÓK - Saliris Resort Spa Gyógy-és Élményfürdő (17km)


1961-óta folyik végig a domboldalakon a 65-68 °C-os, ásványi anyagokban (kalcium-magnézium hidrogén-karbonát)  igen gazdag hévíz. A forró vízből kiváló sók folyamatosan építik a csipkézett, fehér mésztufa képződményeket. Az évek során a sódomb egyedülálló jellemzői miatt a környék szimbólumává vált, melyhez hasonló természeti képződmény a világon csak két helyen található (Pamukkale-ban, Törökország ázsiai részén, valamint az amerikai Yellowstone Parkban), Európában pedig egyedülálló. A fenyőerdővel övezett sódomb gyönyörű látványt nyújt a hazánkból, valamint a világ minden pontjáról érkező látogatók számára.

Medencék: 3 fedett és 2 nyitott élménymedence (33°C), 2 nyitott és 3 fedett gyógymedence (35-38°C), 1 nyitott és 2 fedett pezsgőmedence (33°C)


DEMJÉN - Demjéni Termál Völgy (17km)


A 690 m mélyről feltörő, több tízezer éves, 68 °C-os víz a vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a vas és kovasav tartalma. A fürdőkúra alkalmazható sokféle mozgásszervi betegségre: reumatikus megbetegedések, csontritkulás, kopásos gerinc/ízületi megbetegedések, köszvény, sérülések, mozgásszervi műtétek elő- és utókezelésére. Javítja a vérkeringést és a mozgásképességet.

A fürdő minden nap 02.00 óráig van nyitva!

Medencék: 5 kültéri, 2 beltéri és 2 gyermek medence

Cascade Barlang és Élményfürdő

Vizének összetétele megegyezik a demjéni Termál Völgy vizével, mivel  közvetlenül mellette található.Az elvarázsolt, földalatti vízi világ a fürdőzés élményét a fények, színek játékával teszi még különlegesebbé, több mint 1500 négyzetméternyi vízfelülettel. A 760 méter hosszú barlangrendszerbe csatlakozik a hegybe süllyesztett csúszdavilág, amelynek legmagasabb pontjára látványlift juttatja el a vendégeket. Tetején van a kiinduló pontja annak a kétpályás fotocellás kamikaze óriáscsúszdának, mely 25 méter magasról érkezik a mélybe.  A kisgyermekkel érkezőknek a Családi csúszda és a Mese sziget medence varázslatos vízi világa nyújtja a közös élményt. A további felhőtlen szórakozást ezen felül még a 133 méter hosszú Lassú Folyó biztosítja, a vízhőmérséklet 33-38 C° fok közötti.

MEZŐKÖVESD - Zsóri- Strand- és Gyógyfürdő (19km),


A kalcium - magnézium – hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

Medencék: 1 nyitott élmény- és 1 gyermekmedence (30°C), 6 nyitott gyógymedence (30-40°C), 1 fedett pezsgőmedence (30°C), 1 fedett súlyfürdő (36°C), 1 fedett és 1 nyitott úszómedence (24-28°C)


MISKOLC-TAPOLCA - Barlangfürdő (65km)

A Barlangfürdő Európában egyedülálló, hiszen karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt, természetes barlangi járataiban 29, 4 ºC-os forrásvíz. Szikla- alagút vezet a 2 tavimedencéhez, melyek vize izületi, reumatikus, szív-, és érrendszeri betegségekre, a barlang kristálytiszta, páradús levegője a légutakra van jó hatással. A fürdőzést speciális fényhatások, föld alatt folyó pezsgőfürdők teszik különleges élménnyé.

Medencék: 5 barlangi élménymedence (30°C), és 3 nyitott gyermekmedence (30°C)

 


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!